gennep-vitaal
Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.

Zoeken

Wandelchallenge

Geplaatst op 12-01-2021  -  Categorie: Algemeen

Wandelchallenge.

Samen met de andere seniorenverenigingen uit de regio is er iets nieuws bedacht! Jullie kunnen meedoen met een echte wandelchallenge!
Binnen 30 dagen gaan we samen een flinke wandelroute afleggen!  
Er zijn drie routes:

  • Haarlem - Santiago de Compostella 2.604 kilometer
  • Nijmegen - Rome 1.651 kilometer
  • Pieterpad  500 kilometer

Er worden wandelgroepjes gemaakt van max. 15 personen. Je loopt alleen of met z’n tweeën. Per groepje wordt een app groep aangemaakt met daarin één aanvoerder, die het contact houdt met een coördinator. Het is ook mogelijk om met je eigen sportgroepje een groep te vormen en dan kan dus de bestaande appgroep worden gebruikt.

Omdat we niet echt het land uit kunnen, zal iedere deelnemer van een groep elke dag zo veel mogelijk kilometers moeten lopen in zijn of haar eigen omgeving. De deelnemers tellen alle gelopen kilometers bij elkaar op en zo kom je elke dag op een dag totaal. Het is de bedoeling dat je jouw gewandelde kilometers iedere dag bijhoudt en elke dag doorgeeft aan de aanvoerder van jouw groepje. De aanvoerder zal het totaal aantal gelopen kilometers van de hele groep dan 2 keer per week doorspelen naar de coördinatoren. Deze zullen de routes updaten en de stand bijhouden.

Alle groepjes die dezelfde route bewandelen, nemen het tegen elkaar op. Je wilt misschien naast de prestatie met jouw groep wel als eerste de eindstreep behalen (minste aantal dagen). Maar misschien wil je er met je groep ook voor gaan het doel te bereiken binnen de tijd.

 

Voor de route naar Santiago wordt dagelijks zo’n 6 kilometer afgelegd, naar Rome zo’n 4 kilometer per dag en voor het Pieterpad ruim 1 kilometer per dag.

 

De groepjes starten zodra de groepsapp klaar is en de aanvoerder het startsein geeft. Dit kan al vanaf 14 januari,  later kan ook, ieder groepje krijgt 30 dagen de tijd. Ook vrienden, kennissen en familieleden kunnen meedoen. Kilometers kun je bijhouden met speciale apps op een telefoon of je maakt een inschatting. Voor een uur wandelen op gemiddeld tempo mag je 4 km rekenen.

 

De resultaten worden ook via onze website gepubliceerd, zo kan iedereen die meeloopt de actuele stand van alle groepjes bekijken.

Voor aanmelden (met vermelding van de route) en meer info stuur dan een mail naar aglo.[antispam].@gennepdoetmee.nl

Doe jij mee?