gennep-vitaal
Voor het weergeven van de Facebook widget dient u de 'overige cookies' te accepteren via uw cookie instellingen.

Zoeken

Weer fit na corona

Geplaatst op 07-02-2022  -  Categorie: Algemeen

 

Weer fit na corona!

 

Gennep, 25 januari 2022 – Onze beweegcoach Olga van Gennep Doet Mee biedt in samenwerking met Gennep Vitaal gratis beweeglessen aan voor 50-plussers die het coronavirus hebben gehad. Momenteel zijn alleen al in de gemeente Gennep een paar honderd mensen in therapie om te werken aan de gevolgen van dit nare virus. Na fysiotherapie zijn ze veelal op zichzelf aangewezen.

 

Nasleep van corona  

Veel mensen hebben corona gehad en zo’n 20 % daarvan ervaart nog dagelijks de gevolgen hiervan. Ze ondervinden ademhalingsproblemen en/of vermoeidheidsklachten. De klachten kunnen maandenlang aanhouden. Na fysiotherapie houdt de zorg voor mensen vaak op. Beweegcoach Olga: ’Het is belangrijk om niet bij de pakken neer te gaan zitten. Blijf in beweging om de conditie te verbeteren en spieren te versterken. Blijf op eigen tempo werken aan uw gezondheid.‘ Wij willen hierbij graag helpen.

 

Subsidie Provincie Limburg

Met hulp van de subsidie van Provincie Limburg kan Gennep Vitaal in samenwerking met Gennep Doet Mee een aantal gratis beweeglessen aanbieden voor mensen die corona hebben gehad. Inhoudelijk zullen de lessen afgestemd worden op de mogelijkheden van de deelnemers. Er wordt gewerkt aan conditie, kracht, lenigheid en balans.

 

Gratis beweeglessen

Het doel is, dat u zich beter gaat voelen en blijvend werkt aan een gezonde leefstijl met een groep lotgenoten. Tijdens of na de lessen is er ruimte om tips en adviezen uit te wisselen. De beweeglessen vinden plaats in een gymzaal of wijkcentrum en starten op woensdag van 19.15 – 20.15 uur in de gymzaal in Heijen en op vrijdag 09.15 – 10.15 uur in buurthuis Van Ons in Gennep. De beweeglessen worden gegeven door gediplomeerde docenten van Gennep Vitaal. Minimaal 10, maximaal 20 deelnemers per groep. De periode betreft: februari 2022 – juni 2022, wekelijks 1 uur bewegen.

 

Aanmelden?

Heeft u corona gehad en kunt u wel wat hulp gebruiken? Stuur dan een e-mail naar beweegcoach Olga via aglo.[antispam].@gennepdoetmee.nl Samen kunnen we kijken of én wat de mogelijkheden zijn.